İlişkiniz yolunda gitmiyor mu?

Herkes mutlaka zaman içerisinde ilişkisinin yolunda gitmediğini hisseder. Özellikle uzun süren ilişkilerde bunun yaşanma olasılığı daha fazladır.


Böyle zamanlarda yapılan en büyük hatalar ya da yapılması gereken şeyleri bilir ve farkında olursak ilişkimiz için ikinci bir şansımız olabilir.

 Öncelikle yapmamız gereken şeylerden bahsedelim.

 Boşvermeyin

Karşınızdakinin şüpheli ya da umursamaz tavırlarını farkettiniz. Ancak bunun geçici olduğunu ya da günlük streslerden kaynaklandığını düşünüyorsunuz. Evet haklı olabilirsiniz. Ama bir süreliğine.. Bu durum ancak 2-3 günden fazla sürüyor ve bu sürede yüz yüze görüşmüş olmanıza rağmen soruna bir çözüm bulamıyorsanız o zaman acil durum diyebiliriz.





Burada yüz yüze görüşme kriteri çok önemli çünkü günümüzde çiftler çoğu zaman gün içinde telefonda bile konuşmadan , sadece yazışarak iletişim kuruyorlar. Yazılı iletişim ya da telefonda iletişim ne yazıkki sağlılkı bir iletişim yolu değil. Karşımızdakinin sözlerini yanlış anlama ya da yorumlama şansımız çok fazla... Özelliklebu tip sıkıntılı dönemlerde telefon ya da yazışarak iletişimde mümkün olduğu kadar uzuk durmalısınız.





Çünkü insanlar birbirlerinin yüzlerine rahatça söylemediği herşeyi, telefonda kolayca söyleyebiliyor. Bu romantik anlarda utangaç kişiler için fırsata dönüşebilecekken, kızgın ve gergin anlarda ise kişilerin aleyhinde konuşmalara mahal verebilir.

Gerginliği hisseder hissetmez lütfen telefon iletişimini minimuma indirin ve mutlaka bir fırsatını yaratıp yüz yüze görüşün.



Fırsat yaratın diyorum çünkü böyle zamanlarda karşınızdaki görüşmekten kaçınabilir... Bu yüzden ufak bahaneler yaratıp görüşmeye fırsatlar arayın. Gözden ırak gönülden ırak dememişler boşuna... Sizi görmek, elinizi tutmak, dokunmak, sarılmak belki de tüm buzları eritecek ve sınırları ortadan kaldıracaktır. Böylece hiçbir şey yapmaya gerek kalmadan probleminiz çözülecektir...


Unutmayın ki günlük hayatımız yeteri kadar zor ve ilişkilerin bu zorluklar içinde korunması her zaman çok da kolay değil. Bu yüzden lütfen sorunlarımızı boşverip daha da büyümelerine izin vermeyelim...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.